Jocs de Paraules

Joc Paraulogic đŸ•č Joc de paraules en catalĂ 

QuĂš Ă©s el joc Paraulogic?, si encara no t’has enganxat al paraulogic, no trigarĂ s ni 1 minut a tornar a jugar a aquest nou joc de paraules en lĂ­nia. T’explicarem en quĂš consisteix el joc en llengua catalana, com descarregar-lo i per quĂš jugar al Paraulogic en catalĂĄ. Tens disponible aquest joc en lĂ­nia gratuĂŻt si vols provar-ho, creiem que tÂŽagradarĂ !

Es un joc diari que només es pot jugar una vegada al dia paregut a wordlecat, nosaltres ho hem provat i ja estem amb ganes de tornar a jugar demà per compartir el nostre temps a resoldre aquest joc de paraules en català amb els nostres amics per reptar-los. Deixa aquí els teus resultats als comentaris, A veure si ens guanyes?

Joc Paraulogic Online

El joc Ă©s molt simple. Consisteix a endevinar les mĂ ximes parsules possibles en un mĂ­nim de 3 lletres i sempre has d’utilitzar la lletra del mig del panel. Si ho aconsegueixes, paraulogic cat et mostra el temps que queda per al segĂŒent repte i la teua puntuaciĂł. DesprĂ©s et dĂłna l’opciĂł per compartir-ho a les xarxes socials. NomĂ©s es pot jugar un cop al dia ÂżT’animes a jugar amb els vostres amics?

Alerta que sembla fĂ cil! perĂČ la pressiĂł del temps a resoldre’l i haver de posar paraules que existeixin al diccionari complica la resoluciĂł del joc. Si ho proves assabentarĂ s perfectament perquĂš s’ha fet viral aquest joc com el famĂłs spelling bee pero en catalĂ . Tambe esta disponible una versiĂł de paraulogic español que es igual que la catalana pero en paraules en castellĂĄ per si vols provar.

Com jugar al joc paraulogic avui

Paraulogic avui Ă©s un passatemps senzill que s’ha fet viral grĂ cies a la seva senzillesa, i al fet que nomĂ©s tens un intent diari per resoldre el repte (el mateix per a tots). Si l’usuari resol la paraula, no tindreu l’opciĂł de tornar a jugar fins que no hagin passat 24 hores. Un encert sota el nostre punt de vista, ja que es planteja com un adictiu repte diari per trovar la soluciĂł paraulogic avui.

 • Endevineu les paraules ocultes cada dia.
 • Cada intent ha de ser una paraula vĂ lida de 3 lletres minim.
 • DesprĂ©s de cada intent el color de les lletres canvia per mostrar quĂš tan a prop estĂ s d’encertar la paraula.
 • Cal formar paraules amb algunes lletres. Les lletres es poden repetir.
 • La lletra del mig Ă©s obligatĂČria.
 • Les paraules han de tenir un mĂ­nim de 3 lletres.
 • Dels verbs nomĂ©s s’admeten els infinitius (no les formes conjugades). Dels noms i adjectius s’admeten les formes masculina i femenina (no els plurals).
 • No s’admeten noms propis; nomĂ©s paraules que figurin al Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC).

El joc permet compartir els resultats a les xarxes socials il·lustrant la seqĂŒĂšncia d’intents amb els colors, perĂČ sense desvetllar les lletres, de manera que augmenta la intriga i curiositat per intentar desvetllar la paraula del dia, i els “pics” entre uns usuaris i altres per encertar la paraula abans. Hi pot haver lletres repetides. Les pistes sĂłn independents per a cada lletra. Un repte nou cada dia!

Paraulogic pistes i normes

 • Les paraules de 3 lletres donen 1 punt.
 • Les de 4 lletres, 2 punts.
 • A partir de 5 lletres, tants punts com lletres tingui la paraula.
 • Cada joc inclou almenys un ‘tuti’ en quĂš s’usen totes les lletres. Amb cada tuti obteniu 10 punts extra.

EstadĂ­stiques en el joc paraulogic solucions

Per jugar no necessites descarregar-lo, pots jugar en lĂ­nia al joc per veure les teves estadĂ­stiques a la icona de dalt on podrĂ s veure paraulogic solucions y sobretot fer-te una idea de posibles paraules y combinacions de paraulogic pistes per altres dies:

ConfiguraciĂł de paraulogic cat

Per configurar wordle hi ha 3 opcions disponibles:

 • Mostrar la puntuaciĂł i el nombre de paraules possibles.
 • Mostrar les definicions del DIEC automĂ ticament.
 • Silenciar el so.

Jugar a paraulogic avui

La versiĂł de spelling bee s’ha adaptat a diversos idiomes perquĂš sigui mĂ©s fĂ cil endevinar la paraula oculta, aixĂ­ que et deixem com descarregar spelling bee en catalĂ  o si ho prefereixes pots jugar online a paraulogic en catalĂ  i si t’atreveixes a desafiar-nos, publica els teus resultats als comentaris i veurem qui Ă©s millor. Pots jugar gratis en vilaweb paraulogic o en aquest boto anirĂĄs directe al joc.

Preguntes freqĂŒents (F.A.Q.)

QuĂš Ă©s paraulogic?

El ‘ParaulĂČgic’ Ă©s un joc, en catalĂ , de crear paraules mitjançant la combinaciĂł de lletres, similar a Spelling bee o al wordlecat, que s’ha tornat molt popular les Ășltimes setmanes a Catalunya. S’hi pot accedir a travĂ©s de qualsevol dispositiu electrĂČnic i Ă©s gratuĂŻt.

Com es juga al paraulogic?

Per a jugar a paraulogic que es un joc gratuĂŻt de formar paraules en catalĂ . Es proposa una combinaciĂł de lletres i s’han de trobar el mĂ xim de mots possibles. Els mots que es formin han de tenir, com a mĂ­nim, tres lletres. Com mĂ©s lletres tinguin les paraules, mĂ©s punts sumarĂ  l’usuari.

Com es diu el joc semblant a Spelling Bee en catalĂ ?

El joc es diu Paraulogic. Aquest joc estĂ  inspirat en Spelling Bee, un passatemps del diari The New York Times que tambĂ© posa a prova les habilitats dels jugadors a l’hora de formar paraules. Igual que en la versiĂł anglesa, es proposa una combinaciĂł de lletres i s’han de trobar el mĂ xim de mots possibles.

2 Comments

Back to top button