Jocs de Paraules

Joc Paraulogic 🕹️ Joc de paraules en català

Què és el joc Paraulogic?, si encara no t’has enganxat al paraulogic, no trigaràs ni 1 minut a tornar a jugar a aquest nou joc de paraules en línia. T’explicarem en què consisteix el joc en llengua catalana, com descarregar-lo i per què jugar al Paraulogic en catalá. Tens disponible aquest joc en línia gratuït si vols provar-ho, creiem que t´agradarà!

Es un joc diari que només es pot jugar una vegada al dia paregut a wordlecat, nosaltres ho hem provat i ja estem amb ganes de tornar a jugar demà per compartir el nostre temps a resoldre aquest joc de paraules en català amb els nostres amics per reptar-los. Deixa aquí els teus resultats als comentaris, A veure si ens guanyes?

Joc Paraulogic Online

El joc és molt simple. Consisteix a endevinar les màximes parsules possibles en un mínim de 3 lletres i sempre has d’utilitzar la lletra del mig del panel. Si ho aconsegueixes, paraulogic cat et mostra el temps que queda per al següent repte i la teua puntuació. Després et dóna l’opció per compartir-ho a les xarxes socials. Només es pot jugar un cop al dia ¿T’animes a jugar amb els vostres amics?

Alerta que sembla fàcil! però la pressió del temps a resoldre’l i haver de posar paraules que existeixin al diccionari complica la resolució del joc. Si ho proves assabentaràs perfectament perquè s’ha fet viral aquest joc com el famós spelling bee pero en català. Tambe esta disponible una versió de paraulogic español que es igual que la catalana pero en paraules en castellá per si vols provar.

Com jugar al joc paraulogic avui

Paraulogic avui és un passatemps senzill que s’ha fet viral gràcies a la seva senzillesa, i al fet que només tens un intent diari per resoldre el repte (el mateix per a tots). Si l’usuari resol la paraula, no tindreu l’opció de tornar a jugar fins que no hagin passat 24 hores. Un encert sota el nostre punt de vista, ja que es planteja com un adictiu repte diari per trovar la solució paraulogic avui.

 • Endevineu les paraules ocultes cada dia.
 • Cada intent ha de ser una paraula vàlida de 3 lletres minim.
 • Després de cada intent el color de les lletres canvia per mostrar què tan a prop estàs d’encertar la paraula.
 • Cal formar paraules amb algunes lletres. Les lletres es poden repetir.
 • La lletra del mig és obligatòria.
 • Les paraules han de tenir un mínim de 3 lletres.
 • Dels verbs només s’admeten els infinitius (no les formes conjugades). Dels noms i adjectius s’admeten les formes masculina i femenina (no els plurals).
 • No s’admeten noms propis; només paraules que figurin al Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC).

El joc permet compartir els resultats a les xarxes socials il·lustrant la seqüència d’intents amb els colors, però sense desvetllar les lletres, de manera que augmenta la intriga i curiositat per intentar desvetllar la paraula del dia, i els “pics” entre uns usuaris i altres per encertar la paraula abans. Hi pot haver lletres repetides. Les pistes són independents per a cada lletra. Un repte nou cada dia!

Paraulogic pistes i normes

 • Les paraules de 3 lletres donen 1 punt.
 • Les de 4 lletres, 2 punts.
 • A partir de 5 lletres, tants punts com lletres tingui la paraula.
 • Cada joc inclou almenys un ‘tuti’ en què s’usen totes les lletres. Amb cada tuti obteniu 10 punts extra.

Estadístiques en el joc paraulogic solucions

Per jugar no necessites descarregar-lo, pots jugar en línia al joc per veure les teves estadístiques a la icona de dalt on podràs veure paraulogic solucions y sobretot fer-te una idea de posibles paraules y combinacions de paraulogic pistes per altres dies:

Configuració de paraulogic cat

Per configurar wordle hi ha 3 opcions disponibles:

 • Mostrar la puntuació i el nombre de paraules possibles.
 • Mostrar les definicions del DIEC automàticament.
 • Silenciar el so.

Jugar a paraulogic avui

La versió de spelling bee s’ha adaptat a diversos idiomes perquè sigui més fàcil endevinar la paraula oculta, així que et deixem com descarregar spelling bee en català o si ho prefereixes pots jugar online a paraulogic en català i si t’atreveixes a desafiar-nos, publica els teus resultats als comentaris i veurem qui és millor. Pots jugar gratis en vilaweb paraulogic o en aquest boto anirás directe al joc.

Preguntes freqüents (F.A.Q.)

Què és paraulogic?

El ‘Paraulògic’ és un joc, en català, de crear paraules mitjançant la combinació de lletres, similar a Spelling bee o al wordlecat, que s’ha tornat molt popular les últimes setmanes a Catalunya. S’hi pot accedir a través de qualsevol dispositiu electrònic i és gratuït.

Com es juga al paraulogic?

Per a jugar a paraulogic que es un joc gratuït de formar paraules en català. Es proposa una combinació de lletres i s’han de trobar el màxim de mots possibles. Els mots que es formin han de tenir, com a mínim, tres lletres. Com més lletres tinguin les paraules, més punts sumarà l’usuari.

Com es diu el joc semblant a Spelling Bee en català?

El joc es diu Paraulogic. Aquest joc està inspirat en Spelling Bee, un passatemps del diari The New York Times que també posa a prova les habilitats dels jugadors a l’hora de formar paraules. Igual que en la versió anglesa, es proposa una combinació de lletres i s’han de trobar el màxim de mots possibles.

2 Comments

Back to top button